Sabtu, Mac 09, 2013

PANASSS !! HADI VS ANWAR !! YANG MANA SATU PM PILIHAN PAKATAN HARAM ??
Pakatan haram dalam dilema !! Antara Haji Hadi dan Anwar, mereka keliru siapa yng bkal menjadi PM sekiranya Pakatan Rakyat menang pada PRU13 nanti.

Disaat negara sedang bergolak dengan isu pencerobohan di Lahad Datu, Pakatan Haram sebok mencatur siapakah yang layak menjadi Perdana Menteri Malaysia.

Nama Anwar disebut sebagai dalang pencerobohan pengikut-pengikut Kiram III di Lahad Datu, isu Soros dan ICG, Pas ibarat menangguk di air keruh. Dap pula adalah director yang memainkan peranan didalam hal ini.

Elok sangat la tu .. bak kata dialog P.Ramlee .. " penyamun menipu penyangak " ..

Pencacai-pencacai pakatan haram pula jadi mangsa permainan pemimpin-pemimpin mereka. Mereka tidak tahu pucuk pimpinan mereka sebenarnya bergolak. Saling berebut-rebut siapa yang bakal jadi PM. Pencacai Pas back up Pkr, pencacai pkr back up Dap .. pendek kata, saling membela. Sedangkan orang atas saling bertelagah dan tidak sependapat.

Untuk mengurus, mentadbir dan bersatu didalam parti yang hanya terdiri dari tiga kelompok pun Pakatan Rakyat tak mampu, bagaimana mungkin mereka hendak mentadbir negara ?? Kita semua tahu barisan komponen BN terdiri dari pelbagai parti. Yang terdiri dari 14 buah parti dibawah satu jenama iaitu, Barisan Nasional, (BN ).


Senarai barisan komponen BN :-


1 - UMNO
2 - MCA
3 - MIC
4 - Gerakan ( Parti Gerakan Rakyat Malaysia )
5 - PPP ( People Progressive Party )
6 - PSBBRS ( Parti Pesaka Bumiputra Bersatu Rakyat Sarawak )
7 - PRS ( Parti Rakyat Sarawak )
8 - SPDP ( Sarawak People's Democratic Party )
9 - SUPP ( Sarawak United People's Party )
10 - PBS ( Parti Bersatu Sabah )
11- PBRS ( Parti Bersatu Rakyat Sabah )
12 - UPKO ( United Pasokmomugon Kadazandusun Organization )
13 - LDP ( Liberal Democratic Party )
14 - IPF ( indian Progressive Front )


Manakala Pakatan Rakyat pula terdiri dari :=

1 - DAP
2 - PKR
3 - PAS

Hanya 3 kelompok parti itu sahaja yang berada dibawah satu bumbung iaitu, Pakatan Rakyat. Tapi telah bermacam-macam masalah yang timbul didalam barisan komponen parti itu.

Jadi, mari kita sama-sama fikirkan, adakah relevan Pakatan Rakyat menerajui negara ini sebagai pemimpin ?? Pakatan Rakyat sentiasa sahaja membuat kontroversi dengan pelbagai isu. Apa pun, saya tahu rakyat Malaysia sememangnya bijak memilih. Hanya segelintir sahaja yang terdiri dari para penyokong Pakatan Rakyat yang masih tidak dapat menilai.


Psssttt: Pakatan haram akan menang ke PRU13 nanti ?? Layak ke penjual kalimah Allah dan peliwat, penzina juga pengkhianat agama, bangsa dan negara Si Al Juburit tu jadi PM ?? Ngehngeh .. memang lawak ! Masing-masing dok bertelagah dalam memilih siapakah yang layak menjadi PM kalau Pakatan Rakyat menang ~


Tiada ulasan: